Amaggis hovedkvarter Amaggis hovedkvarter

Eier

Denofa eies av det brasilianske selskapet Amaggi, en ledende eksportør av ikke-genmodifisert soya fra Brasil. Amaggi ble etablert i delstaten Paranà av André Maggi i 1977 og har siden da hatt en jevn vekst og opererer i dag i majoriteten av de Brasilianske statene samt i Argentina, Paraguay, Nederland, Sveits og Norge.

Amaggi har forpliktet seg til en bærekraftig sosial og miljømessig forvaltning av ressurser og områdene de er aktive i. Dette innebærer blant annet, bidrag til utvikling av jordbruksnæringen, respekt for miljøet samt sosialt engasjement i lokalsamfunnene. Amaggi er delt inn i fire fokusområder, Comodities med fokus på den kommersielle delen, Agro med fokus på produksjon, Navigation med fokus på frakt og logistikk og Energy med fokus på å etablere fornybare energiressurser til de øvrige operasjonene.

I 1997 etablerte Amaggi André e Lúcia Maggi Foundation for å samle inn penger til bygging av sykehuset Renato Sucupira i Sapezal MT. I dag er organisasjonen tilstede og støtter opp lokalsamfunn der konsernet opererer gjennom investeringer i sosiale institusjoner, støtteprogram for barn og unge, helse, kultur, underholdning, utdanning, fattigdomsreduksjon og kampen mot sult. Alle prosjektene styres i henhold til ulike sosiale og miljømessige ansvarskriterier.
Konsernet sysselsetter mer enn 4000 mennesker.

Amaggi