Lecitihn-containere hos Denofa i Fredrikstad, Norge Lecitihn-containere hos Denofa i Fredrikstad, Norge

Produkter

Denofa leverer ikke-GMO soyaprodukter med sporbarhet. Soyabønnene, som er råvaren for alle våre produkter, er produsert etter  strenge 
bærekraftighetsprisipper. Våre produkter er soyamel, rå soyaolje og soyalecithin. Godt utviklede kvalitetssystemer sikrer at produktene holder høy og stabil kvalitet, og tilfredsstiller de strengeste krav til hygienisk standard.

Non-GMO Denothin 62

Denothin 62 er Denofas’s merkenavn for soyalecithin (E322). Lecithin, som er samlebetegnelse for en gruppe forbindelser kjent som fosfolipider, eller fosfatider, er en naturlig emulgator eller stabilisator. Denothin 62 utvinnes ved ekstraksjon med vann fra soya olje. Lecithinet produseres under strenge hygieniske betingelser og kan brukes direkte i næringsmidler uten noen videre 
behandling. 

Soyalecithin har mange forskjellige bruksområder innenfor næringsmidler og  Denothin 62 er en utmerket emulgator og stabilisator  for margarin, bakervarer, sjokolade, overtrekk/glasurer og andre matvarer. Det gir også en jevn konsistens på dressinger og andre kremede produkter. 

Matvareindustrien er bare en av mange områder for anvendelse av lecithin. Det er også brukt som en teknisk og ernæringsmessig viktig bestanddel i dietetiske produkter og dyrefôr, i kosmetikk og i kjemisk og teknisk industri.

Non-GMO Soybean Meal

Effektivitet er et stikkord i moderne landbruk. Næringsrikt og tilpasset fôr er avgjørende  for kvaliteten på slutt produktene.  Denofa forsyner det nordiske husdyrfôrmarkedet med et rent og naturlig råstoff. 

Denofas’s soyamel er en viktig konsentert proteinkilde i for til ku, gris og fjærkre.

Det inneholder en optimal  sammensetning av godt fordøyelige aminosyrer  med et høyt innhold av lysin. Soyamel fremstilles gjennom flere prosesstrinn, hvorav varmebehandling (toasting) og tørking avslutter prosessen. Varmebehandlingstrinnet fjerner antinæringsstoffer som er til stede i omtrent alle slags frø, og sikrer at tørket og avkjølt mel er fritt for  salmonella og andre bakterier.  Våre krav til hygienisk kvalitet er like høy for våre fôrprodukter som for produkter til humant bruk.

Non-GMO Crude Soybean oil

Rå soyaolje blir ekstrahert fra soyabønner og deretter behandlet for å utvinne lecithinet. Oljen  kan brukes direkte som en konsentert energikilde  i fôret. Råoljen kan videre raffineres til spiseoljekvalitet. Med sin nøytrale smak og gode næringsverdi er raffinert soyaolje helt sentral som oljekilde i en rekk ulike næringsmidler.  Oljen har spesielt et høyt innhold av umettede fettsyrer. 

Soyaolje har i tillegg et bredt spekter av anvendelser i industrielle produkter og benyttes i betydelig grad som råstoff i produksjonen av biodiesel.

Non-GMO SoyPass®

For høytytende kyr er det utviklet et spesialbehandlet mel. 

SoyPass, som er laget ved å tilsette  sukker (xylose) for å reagere med aminosyrene i soyamelet, gir et høyt fordøyelig bypass protein som gir en bedre utnyttelse av proteinet i fôr til kyr enn standard soyamel.