Lecitihn-containere hos Denofa i Fredrikstad, Norge Lecitihn-containere hos Denofa i Fredrikstad, Norge

Produkter

Denofa garanterer sporbarhet og bærekraft. Soyabønnene, som er utgangspunktet for alle våre produkter, dyrkes, høstes, lagres og transporteres i henhold til strenge kvalitetskrav. Deretter sikrer produksjonen i Norge at produktene holder høy kvalitet og tilfredsstiller de strengeste krav til hygienisk standard.

Non-GMO Denothin 62

Denothin 62 er Denofas’s merkenavn for soyalecithin (E322). Lecithin er en samlebetegnelse for en gruppe forbindelser kjent som fosfolipider eller fosfatider, en naturlig emulgator eller stabilisator. Denothin 62 utvinnes ved ekstraksjon med vann fra soyaolje. Lecithin produseres under strenge hygieniske betingelser og kan brukes direkte i næringsmidler uten videre prosessering. 

Soyalecithin har mange forskjellige bruksområder innenfor næringsmidler og Denothin 62 er en utmerket emulgator og stabilisator for margarin, bakevarer, sjokolade, overtrekk/glasurer og andre matvarer. Det gir også en jevn konsistens på dressinger og andre kremede produkter. 

Matvareindustrien er bare en av mange områder for anvendelse av lecithin. Det er også brukt som en teknisk og ernæringsmessig viktig bestanddel i dietetiske produkter og dyrefôr, i kosmetikk og i kjemisk og teknisk industri.

Non-GMO Soybean Meal

Næringsrikt og tilpasset fôr er avgjørende for kvaliteten på melk og kjøttprodukter. Denofas’s soyamel er en viktig ingrediens i fõr til storfe, gris og fjærkre.

Soyamel fra Denofa inneholder en gunstig kombinasjon av godt fordøyelige aminosyrer og høyt innhold av lysin. Soyamel fremstilles gjennom flere prosesstrinn, hvorav varmebehandling (toasting) og tørking avslutter prosessen. Varmebehandlingstrinnet fjerner antinæringsstoffer (som er til stede i de fleste typer frø), og sikrer at tørket og avkjølt mel er fritt for salmonella og andre bakterier. Våre krav til hygienisk kvalitet er like høy for våre fôrprodukter som for matprodukter.

Non-GMO Crude Soybean oil

Rå soyaolje blir ekstrahert fra soyabønner og deretter behandlet for å utvinne lecithinet. Oljen kan brukes direkte som en konsentert energikilde i fôr eller raffineres til spiseoljekvalitet. Med sin nøytrale smak og gode næringsverdi er raffinert soyaolje en helt sentral oljekilde for næringsmiddelindustrien. Soyaoljen utmerker seg med høyt innhold av umettede fettsyrer. 

Soyaolje kan også anvende i industrielle produkter.

Non-GMO SoyPass®

SoyPass er et spesialbehandlet mel som er utviklet for høytytende kyr. Melet produseres ved å tilsette sukker (xylose), som reagerer med aminosyrene i soyamelet. Dette gir et høyt fordøyelig bypass-protein, som gir en bedre utnyttelse av proteinet i fôr til kyr enn standard soyamel.