Strenge krav

Ansvarlig innkjøp av bærekraftig soya

Det nordiske markedet er en stor innkjøper av bærekraftig og avskogingsfri soya. Våre strenge krav til sporbarhet henger opprinnelig sammen med forbudet mot ikke-genmodifiserte råvarer, men siden har det vært mulig å hekte på nye krav til bærekraft, sosiale forhold, etikk og miljø.

En rekke forebyggende tiltak

I mange år har risikoen for salmonella i fôr og næringsmidler i Norden vært eksepsjonelt lav, sammenlignet med andre europeiske land.

Den omfattende salmonellakontrollen som gjøres i Norge, innebærer at fôrprodukter og næringsmidler som er produsert her til lands i realiteten er helt fri for salmonella.

Proteiningredienser til fôr, deriblant soyamel, har potensielt høy risiko salmonellakontaminering. For å redusere risikoen til et absolutt minimum, har Denofa innført en rekke forebyggende tiltak. Produksjonsanlegget vårt er blant annet strengt inndelt i rene og urene soner, og det er strenge krav til inspeksjoner og rengjøring.

Opptil 4 000 salmonella-analyser per år

Denofa har ellers et omfattende overvåknings-  og kontrollprogram, hvor vi tar opptil 4 000 salmonella-analyser per år). Etter produksjon blir soyamelet lagt i karantenelager. Først når nye analyser bekrefter at melet er fritt for salmonella, kan det leveres til kundene.

Kvalitets- og miljøsertifikater

Denofa har følgende sertifikater:

ISO 14001

Omfang: «Production of non-GMO soy products for food, feed and technical applications», sertifisert av Intertek.

FSSC 22000

Omfang: «Production of soy lecithin and crude soybean oil from non-GMO soybeans», sertifisert av Intertek.

GMP+ B2(2010)

Omfang: «Production of feed ingredients», sertifisert av Intertek.

Halal

Omfang: «Non-GMO Denothin 62 (soya lecithin), Non-GMO SoyPass, Non-GMO Soybean Oil», sertifisert av Halal Correct.

Kosher

Omfang: «Non-GMO Crude Soybean Oil, Non-GMO Denothin 62, Non-GMO Soybean Meal and Non-GMO SoyPass», sertifisert av Orthodox Union (OU)

I tillegg til ovennevnte sertifiseringer, brukes ProTerra og FoodchainID Non-GMO og/eller RTRS (Round Table on Responsible Soy ) til sertifiserig av bærekraft for soyabønneleveransene.

Back to top