Soya

Våre produkter

Soya er en av verdens viktigste plantevekster for matproduksjon, og inneholder opptil 47% protein. Soyaen må dyrkes på steder med et varmt og vått klima for å oppnå et slikt høyt proteinnivå på en naturlig måte. 

Soyamel, soyaolje og lecitin

Hvert år importerer Denofa om lag 450 000 tonn soyabønner fra Brasil (80 %), samt Canada og USA (20 %), som foredles til mel, olje og lecitin på anlegget i Fredrikstad. Den største andelen av Denofas volumer brukes til å lage fôr av høy kvalitet til produksjonsdyr. Ved å tilsette vårt næringsrike kraftfôr, kan norske storfebønder benytte sitt eget korn eller gress, og fortsatt klare å gi kuene sine en fullverdig diett.

Soya

Produktinformasjon

Non-GMO Denothin 62

Denothin 62 er Denofas’s merkenavn for soyalecitin (E322). Lecitin er en samlebetegnelse for en gruppe forbindelser kjent som fosfolipider eller fosfatider, en naturlig emulgator eller stabilisator. Denothin 62 utvinnes ved ekstraksjon med vann fra soyaolje.

Lecitin produseres under strenge hygieniske betingelser og kan brukes direkte i næringsmidler uten videre prosessering.

Soyalecithin har mange forskjellige bruksområder innenfor næringsmidler og Denothin 62 er en utmerket emulgator og stabilisator for margarin, bakevarer, sjokolade, overtrekk/glasurer og andre matvarer. Det gir også en jevn konsistens på dressinger og andre kremede produkter.

Matvareindustrien er bare en av mange områder for anvendelse av lecitin. Det er også brukt som en teknisk og ernæringsmessig viktig bestanddel i dietetiske produkter og dyrefôr, i kosmetikk og i kjemisk og teknisk industri.

Non-GMO Soybean Meal

Næringsrikt og tilpasset fôr er avgjørende for kvaliteten på melk og kjøttprodukter. Denofas soyamel er en viktig ingrediens i fôr til storfe, gris og fjærkre.

Soyamel fra Denofa inneholder en gunstig kombinasjon av godt fordøyelige aminosyrer og høyt innhold av lysin. Soyamel fremstilles gjennom flere prosesstrinn, hvorav varmebehandling (toasting) og tørking avslutter prosessen. Varmebehandlingstrinnet fjerner antinæringsstoffer (som er til stede i de fleste typer frø), og sikrer at tørket og avkjølt mel er fritt for salmonella og andre bakterier. Våre krav til hygienisk kvalitet er like høy for våre fôrprodukter som for matprodukter.

Non-GMO Crude Soybean oil

Rå soyaolje blir ekstrahert fra soyabønner og deretter behandlet for å utvinne lecitinet. Oljen kan brukes direkte som en konsentert energikilde i fôr eller raffineres til spiseoljekvalitet. Med sin nøytrale smak og gode næringsverdi er raffinert soyaolje en sentral oljekilde for næringsmiddelindustrien. Soyaoljen utmerker seg med høyt innhold av umettede fettsyrer.

Soyaolje kan også anvendes i industrielle produkter.

Non-GMO SoyPass®

SoyPass er et spesialbehandlet mel som er utviklet for høytytende kyr. Melet produseres ved
å tilsette sukker (xylose), som reagerer med aminosyrene i soyamelet. Dette gir et høyt fordøyelig bypass-protein, som gir en bedre utnyttelse av proteinet i fôr til kyr enn standard soyamel.

Back to top