Nøkkelingrediens for landbruket

Soyabønner er en viktig råvare fordi de har egenskaper som er nyttige til bruk i mat og fôr. Bønnene kan spises som de er, eller produseres til mel, olje og lecithin.

Det nordiske klimaet er ikke optimalt for produksjon av planteprotein. Vi dyrker gress, hvete, havre og andre vekster som kan brukes i fôr til husdyr, men for å utnytte mest mulig av det norske kornet, tilsettes også ekstra protein. Soyamel har høy proteinkonsentrasjon sammenlignet med andre vekster, og er derfor en attraktiv råvare i fôrproduksjon.

Denofa leverer bærekraftig-sertifiserte produkter med høy, stabil kvalitet. Kvalitetsarbeidet er integrert i alle prosesser, og starter allerede hos bøndene som dyrker soya. Vi tilbyr forutsigbare leveranser og konkurransedyktig proteinkilde, basert på ikke-genmodifiserte bønner. I tillegg sikrer vi mattrygghet, full sporbarhet og null avskoging. Kvalitetskontrollene følger produktene gjennom hele verdikjeden; frøproduksjon, dyrking, båttransport, lagring, produksjon og utgående logistikk.

Soya fra Denofa bidrar til trygg og effektiv matproduksjon, med størst mulig utnyttelse av lokale, norske råvarer.